Dinner in the Sky® Tallinn 2012 Toggle

Dinner in the Sky külastas juulis 2012 taas Eestit!

Dinner in the Sky on unikaalne üritus, mis on mõeldud kõigile, kes soovivad tavapärase eine või kohtumise muuta unustamatuks. See on ainulaadne projekt, mis on tuntud kogu maailmas. Dinner in the Sky on tunnustatud oma kõrgete standardite ja parima kvaliteedi poolest. Dinner in the Sky® ürituste idee on pakkuda uskumatut fine diningu elamust taevas – eksklusiivne atmosfäär, meeliköitev vaade linnale ja toit maailma tippkokkadelt.

Juulikuus oli kõikidel huvilistel võimalus valitud päevade jooksul osa saada Dinner in the Sky® Eesti ainukordsest elamusest. Pakkusime unustamatut Dinner in the Sky® kogemust koos erakordse kulinaarse naudinguga – ja seda kõike Tallinna südames. Üritus toimus Vabaduse väljakul, kus Dinner in the Sky laud koos kahekümne kahe külalisega tõsteti professionaalse meeskonna poolt 54 meetri kõrgusele nautima elu kõige unikaalsemat ja erilisemat õhtusööki koos kaaslastega.

Külalisi teenindasid parimad kohalikud ja rahvusvahelised kokad. Taevases õhkkonnas serveeris peakokk isklikult õhtusöögiseltskonnale hõrgutisi – ja seda 54 meetri kõrgusel! Ekskluviivne amosfäär, ebamaiselt maitsev toit ja tête-à-tête kokkupuude harukordse kokaga jätsid elukestva mulje kõigile.

Pildid 2012 üritusest


Dinner in Sky Tallinn 2012 kokad

Daniel Lindeberg

Daniel(1) fra-lind logo

Daniel Lindeberg on restorani Frantzén/Lindeberg peakokk ja omanik. Restoran avati Danieli ja tema partneri Björn Frantzéni poolt 2008. aastal. Neid saatis kohe kriitikute kiidukoor ning neile omistati mitmeid auhindu.

Daniel Lindeberg ja Björn Frantzén kirjeldavad oma samanimelist restorani Stockholmis kahe sõnaga – lihtne elegants. Frantzén/Lindeberg on komeedina tõusnud Skandinaavia kulinaariataeva kõige säravamaks täheks. Mis nende restorani nii põnevaks teeb, on see, et neil puudub tradisiooniline a la carte menüü – selle asemel valmistavad nad oma roogi „vabas vormis“, koostades menüü selle põhjal, mis kaup parjasti tulnud on. Nende toidud sisaldavad ained, mida võib nimetada lausa intrigeerivateks. Tulemuseks on tõeliselt sulnis söögikogemus, mis loob kognitiivse dissonantsi Põhjamaade ja Aasia köögi vahel.

Oma esimese Michelini tärniga pärjati restoran juba 2009. aastal, millele 2010. aastal järgnes kiiresti teine tärn. Aasta hiljem võis neid leida „The S. Pellegrino World’s 50 Best Restaurants 2011“ nimekirja 57. kohalt, kuid ennekõike omistati neile auhind „The one to watch“ („See, keda jälgida“). Järgmine suur uudis tuli 2012. aasta aprilli lõpus, kui restoran Frantzén/Lindeberg pärjati 20. kohaga maailma 50 parima restorani seas.

Auhinnad:

• ”The S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants 2012” 20. koht
• ”The S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants 2011” 57. koht (preemia ”The one to watch“)
• Michelin Guide 2010 – teine Michelini tärn
• „Wine Spectator 2010“ tõstis Frantzén/Lindebergi esile ”Parimad restoranid veinisõpradele” nimekirjas
• Michelin Guide 2009 – esimene Michelini tärn
• White Guide (Suurim Rootsi restoranijuht) andis neile auhinna Parim restoran Rootis 2009, 2011, 2012
• Condé Nast Travelers Hot tables nimekiri 50 hämmastavat uut restorani 2009
• Food & Wine ajakiri austas Frantzén/Lindebergi kui ühte maailma kahekümnest põnevamaist restoranist

http://frantzen-lindeberg.com/


Samuli Wirgentius

1135234553050(1)

Samuli Wirgentius ja tema restoran Postres on tuntud kõikide Soome maiasmokkade seas. Samuli ja tema partner Vesa Parviainen avasid oma restorani Helsingis 2006. aastal. Postresi köök on Soome ja Skandinaavia suunitlusega, nende edu võtmeks on aga väikese vimkaga Pransuse kokakunst. 2008. aastal omistati restoranile nende esimene Michelini tärn. Samal aastal hindas La Societe des Gatronomes Finlandais Postresi Soome kõige prestiižsema auhinnaga – Aasta restoran.

Samuli köögi idee on taaskehastada klassikud ja vanaema köögi hõrgutavad maitsed uues pillavalt luksuslikus vormis. Oluline ei ole mitte ainult maitse, vaid kogu roa olemus peab moodustama täiusliku terviku. Toit peab suus hea tunduma – kontrastide tähtsusest on Postresi kokad õlimalt teadlikud. „ Toidus peab olema kontrast – soe ja külm, mahe ja krõbe. Need on asjad, mis loovad terviku – meistriteose, mis lummab meeled.“

Nagu nimi viitab, on restorani Postres spetsialiteet magustoidud. Restoraniga alustades tahtsid Samuli ja Vesa luua esimese restorani Soomes, mis pakuks ainult magustoite, kuid hiljem otsustasid meisterkokad siiski täismenüü kasuks. Suvekuudel, kui saadaval on piisavalt kodumaised marju, võib menüü taas võtta oma algupärase vormi ja seal ilutsevad ainult magusad hõrgutised.

www.postres.fi

Dinner in the Sky Tallinn 2012 meedias

Paberlehed ja ajakirjad:

Eesti Ekspress 29.06.2012, “Õhtusöök pilvedes”

Eesti Ekspress 05.07.2012, “Parim kodukokk tegi suveroa vutilihast ja maasikatest”

Õhtuleht 03.07.2012, “Tanel Padar esitles taevarestoranis uut singlit”

Õhtuleht 30.06.2012, “Maasikale! Suve magusaim aeg on käes”

Naisteleht 29.06.2012, “Taevasse restorani!”

Naisteleht 06.07.2012, “Seltskond selgest taevast”

Ajakiri Naised 06.07.2012, “Taevarestoran avas uksed”

Kroonika, 09.07.2012, “Taevamanna”

MK Estonia

Forbes

Eesti Ekspress – Samuli Wirgentiuse artikkel

Online:

MK Estonia 05.07.2012

http://www.mke.ee/novosti-pbk/8209-vstrechu-v-podnebesnom-restorane-ot-pbk-vyigrali-grecheskie-bogini

Elu24 27.06.2012

http://www.elu24.ee/889152/tallinnas-avab-nadalaks-uksed-taevarestoran/

Elu24 02.07.2012

http://www.elu24.ee/894382/galerii-tallinna-sudalinnas-avas-uksed-taevarestoran/

Elu24 03.07.2012

http://www.elu24.ee/895506/eesti-parima-kodukoka-voiduretsept-on-ullatavalt-lihtne/

Elu24 06.07.2012

http://www.elu24.ee/899436/galerii-taevalik-hommikusook-50-meetri-korgusel/

Elu24 06.07.2012

http://www.elu24.ee/899418/galerii-taevalik-lounasook-tallinna-vanalinna-kohal/

Elu24 06.07.2012

http://www.elu24.ee/899386/galerii-taevalik-ohtusook-jaani-kiriku-torni-tipu-korgusel/

Elu24 02.07.2012

http://www.elu24.ee/?g=10414#420464

Postimees.ee 18.06.2012

http://uudisvoog.postimees.ee/?DATE=20120618&ID=287329

Delfi 28.05.2012

http://publik.delfi.ee/news/mitmesugust/juulis-kerkib-vabaduse-valjakule-taevarestoran-suua-valmistab-tipprestoran.d?id=64458322

Delfi 27.06.2012

http://publik.delfi.ee/news/mitmesugust/gurmee-elamus-ja-tanel-padari-uus-singel-nadalaks-avatakse-taevarestoran.d?id=64598820

Delfi 02.07.2012

http://publik.delfi.ee/news/mitmesugust/fotod-staarid-nautisid-54-meetri-korgusel-taevarestoranis-hommiku-ja-lounasooki.d?id=64623236

Delfi 03.07.2012

http://publik.delfi.ee/news/tana/tana-ara-higista-ja-mine-taevarestorani.d?id=64624570

Delfi 06.07.2012

http://publik.delfi.ee/news/inimesed/video-liis-lemsalu-lounasoogist-taeva-all-koige-lahedam-ja-meeldejaavam-kogemus.d?id=64643840

Delfi 02.07.2012

http://publik.delfi.ee/news/muusika/publiku-video-the-sun-esitles-kitarristi-korgusepelgust-trotsides-taevarestoranis-uut-singlit.d?id=64624148

Delfi 02.07.2012

http://publik.delfi.ee/news/inimesed/tippkokk-daniel-lindeberg-kokad-naudivad-kui-neile-suua-tehakse.d?id=64627128

Õhtuleht 02.07.2012

http://www.ohtuleht.ee/483221

Õhtuleht 03.07.2012

http://www.ohtuleht.ee/483270

Weekend.ee 05.07.2012

http://weekend.delfi.ee/news/galeriid/moetchandon-taevarestoranis.d?id=64642422

Neljas.ee 04.07.2012

http://www.neljas.ee/est/?news=1018978&category=1&Galerii–Taevarestoran-avas-uksed

Kanal2.ee 27.06.2012

http://kanal2.ee/news/article/Tallinnas-avab-nadalaks-uksed-Taevarestoran/

Raadio:

Star FM 27.06.2012, Hommikuprogramm

Sky + 30.06.2012, Naistekas

Raadio Kuku 02.07.2012, Saade

Tele:

TV 3 02.07.2012, Seitsmesed suvesadamas

ShutDown