Dinner in the Sky® Tallinn 2015 juuni Toggle

Dinner in the Sky® Tallinn LIVE 2015

Dinner in the Sky® Tallinn LIVE 2015 toimus 9. – 14. juuni Vanasadamas, Admiraliteedi basseini ääres. Dinner in the Sky® on unikaalne üritus, mis on mõeldud kõigile, kes soovivad tavapärase eine või kohtumise muuta unustamatuks. See on ainulaadne projekt, mis on tuntud kogu maailmas. Dinner in the Sky® on tunnustatud oma kõrgete standardite ja parima kvaliteedi poolest. Dinner in the Sky® ürituste idee on pakkuda uskumatut fine diningu elamust taevas – eksklusiivne atmosfäär, meeliköitev vaade linnale ja toit maailma tippkokkadelt

Pildid 2015 juuni üritusest

Kokad Dinner in the Sky 2015 juuni üritusel

Peeter Pihel

_MG_6177 copy

Ilmselt on mind ja minu vaadet maailmale ja tööle vorminud kõige rohkem minu juured. On õnn ja privileeg olla sündinud ja kasvanud saarel. See on iseäralik elurütm, mis peegeldub ka selles, kuidas ma suhtun toiduvalmistamisse. Kui toorainet napib, tuleb olla loominguline – see on see, mis motiveerib ja sunnib looma midagi uut ja ehk veel parematki. Olen suure osa oma tööelust vedanud käima Pädaste Mõisa kööki, mis on neljal järjestikkusel korral tunnustatud Eesti parima restoraniks. Tänaseks päevaks olen liikunud edasi Rootsi parimasse restorani Fävikeni, kuid põnevaks vahelduseks on ka erinevad workshopid, mida olen läbi viinud nii Milanos, Singapuris, Pariisis kui ka Moskvas. Pärast aastaid töötamist erinevates köökides ja erinevate meeskondadega, olen sellest jätkuvalt vaimustunud – see on võlumaailm, kus üllatused ja avastamine iial ei lõpe.

Mārtiņš Rītiņš

Mārtiņš Rītiņš

Mārtiņš Rītiņš

Mārtiņš Rītiņš’i täht Läti kulinaariataevas on säranud juba enam kui 20 aastat. Suurbritannias sündinud lätlasena kasvas Rītiņš Corby tööstuslinnas, kust mees kolis Londonisse, et alustada karjääri kokana. Seejärel veetis Rītiņš pikki aastaid Kanadas Torontos, kus jätkus Mārtiņš’i armulugu mahepõllumajandusliku toiduga, mis oli alguse saanud mehe ema kiindumusest oma aeda.

Olles naasnud oma juurte juurde Lätis, on mees korda saatnud võimatu. Rītiņš on Nõukogude-aegse toiduainetööstuse muutnud kõrgelthinnatud gurmaanide linnaks. Ta on koolitanud oma parimad õpilased tipptasemel kokkadeks.

Rītiņš on kuulsa gurmeerestorani Vincents (www.restorans.lv) omanik. 1994. aastast arvates on restoranist saanud Ida-Euroopa üks peamisi gurmee-toitlustusasutusi. Vincents hääletati Läti parimaks restoraniks ja üheks Põhja-Euroopa paremaks restoraniks nii 2013. kui 2014. aastal. Restorani haute cuisine, ületamatu pühendumus toidu- ja teenuskvaliteedile ning loomulikult peakokk Mārtiņš ise on hästi tuntud kuulsuste ja poliitikute, kuninglike perede ja presidentide hulgas, eelkõige aga la dolce vita põhimõtet järgivate inimeste hulgas. Vincents on restoran, kuhu tullakse spetsiaalselt nii lähedalt kui kaugelt. Külastajatele on restoranis pakutav nii toidu kui teenuste kõrgkvaliteet juba ette teada.

20 aasta jooksul on peakokk Mārtiņš teinud raugematut tööd, varudes kogemusi, teadmisi ja üllitisi üle maailma ning võttes endaga kaasa vaid parima. Meie töötajad on end täiendanud ja kätt harjutanud maailma parimates Michelini tärnidega hinnatud restoranides (NOMA, ALINEA jne.), meie sommeljee aga on kahel korral nimetatud Baltimaade parimaks ning autasustatud Trophée Ruinart Europe auhinnaga.

Peakokk Mārtiņš Rītiņš on alates 2005. aastast Läti Slow Food (aeglane toit) liikumise asutaja ja organisatsiooni Convivium poolne juht. Rītiņš mitte ainult ei osta kõrgkvaliteetset kohalikku mahepõllumajanduslikku väiketootjate toodangut, vaid aitab oma teadmistega elujõus hoida ka hooajalise toidu ja perekesksete söömaaegade traditsiooni. Mārtiņš’i restoranis Vincents serveeritakse traditsioonilistest põllumajandustoodetest valmistatud kaasaegseid, uuenduslikke ja loomingulisi roogasid, mida jumaldavad toidunautlejad üle maailma.

Tänu isikupärasele huumorimeelele ja arvestatavatele teadmistele on Rītiņš oodatud esitlustele just niisama palju kui tema road restoranilauale.

Taasiseseisvumisest arvates 1991. aastal on Mārtiņš koos oma meeskonnaga katnud laua kõigi ametis olnud nelja järjestikuse presidendi kõikidel riiklikel õhtusöökidel. Väärikate külalistena on teiste hulgas olnud ka tema Kuninglik Kõrgus Kuninganna Elizabeth II, president George Bush, Tony Blair, David Cameron, Jaapani keiser ja Hiina riigipea.

Elav muusika

Janis Danevics

IMG_8898

Janis on muusik ja produtsent, kes on tegutsenud juba 10 aastat ning saksofonimänguga on ta tegelenud juba 15 aastat. Samal ajal on ta jätkanud oma õpinguid Rīgas Izglītības akadeemias poppmuusika ja jazzi erialal. Samuti on ta õppinud Deniss Paskevics’e kaunite kunstide privaatkoolis. Kooliajal täiendas Janis ka oma produtsendioskusi ja läbis praktika Soundvision stuudio juures. Seal juures on Janis õppinud ka jazzi suurkuju Jerry Bergonzy juures Hispaanias, kus meistriklassi kursusi viiakse läbi vaid kaks kuud aastast. See oli suurepärane võimalus õppida meistri käe all, kes on esinenud koos paljude suurkujudega. Janis on osalenud mitmetel festivalidel üle Euroopa. Samuti Janisel ka oma eriprojektid Soul Emotion ja DjsUvisJDanevics, mis pakub kuulajatele meelehead Lätis ja mujal maailmas.

Joonas Sarapuu

IMG_0560

Joonas Sarapuu on noor pianist,kes mängib swing-jazz stiilis õdusat klaverimuusikat.
Praegusel hetkel mängib ta bändis Lexsoul Dancemachine ja esineb ka sooloartistina.

ShutDown